A mai napra egy olyan idézetet választottam, amit az utóbbi időben sokszor hallottam sokféle megfogalmazásban, de az alapvető üzenet mindegyik verziónál ugyanaz volt:

 

A szándék tettek nélkül értelmetlen

 

Sokszor voltam már úgy korábban, hogy eszembe jutott, hogy de jó lenne például a barátnőmmel beszélni, vagy venni valamit a boltban, vagy éppen egy régi ismerős neve ugrott be, akit meg tudnék keresni a DXN üzleti lehetőségével vagy a termékekkel kapcsolatban. Azt is tapasztaltam aztán, hogy ha egy-egy ilyen gondolat megfogalmazódását nem követte azonnal cselekvés, akkor gyakran a gondolat is elsikkadt és később dorgálhattam magamat azért, hogy jaj, ezt aztán jól elfelejtettem. Nyilván más is kerül hasonló szituációba, hiszen a tudósok állítása szerint minden ember fejében több ezer gondolat születik naponta.

Aztán azt is hallottam sokszor különféle képzéseken, hogy az ember készítsen magának egy célfüzetet vagy fogjon egy jó nagy kartonpapírt és arra ragasszon különféle fotókat, írhat rá szöveget is, amik mind a megvalósítani kívánt álmaihoz kapcsolódnak. Korábban vettem is a fáradtságot és készítettem egy célfüzetet, amiben leírtam, hogy mit szeretnék elérni, hozzávetőleges dátumot is adtam. És tudjátok, hogy mi történt aztán? Semmi. Legalábbis ezeket a célokat nem értem el a leírt időpontra, és sokáig nem tudtam, hogy miért.

Az utóbbi néhány hónapban azonban a személyiségfejlesztő képzések során többek között erre a kérdésre is választ kaptam. MERT HIÁNYZOTT A TERVEZÉS ÉS TERV HÍJÁN A CÉLOK ELÉRÉSÉHEZ SZÜKSÉGES TEVÉKENYSÉGEKET SEM TUDTAM MEGVALÓSÍTANI.

Ezután elkezdtem másképp látni a dolgokat és egy új rendszer kialakítása lett a cél. Először is figyelek arra, hogy ha valami fontos gondolat eszembe jut, akkor azt mindenképpen papírra vetem. De nem csak egy fecnire, ami a kezembe akad, hanem egy olyan helyre, ahol biztosan látni fogom még és kezdeni is tudok vele valamit. Erre a célra nekem az asztali naptár és a határidőnapló vált be a legjobban.

Aztán ha valamit egy konkrét időpontban szeretnék megvalósítani, állítok be emlékeztetőt a telefonomon. Például ha tudom, hogy valakit a munkája miatt csak délután lehet felhívni, akkor arra az időpontra kérek figyelmeztetést.

Tulajdonképpen mindegy, hogy ki milyen eszközt vagy eszközöket használ, a lényeg, hogy neki az kényelmes legyen és a célnak megfeleljen. Sokan sokfélék vagyunk, de éppen így a rendelkezésre álló eszközök is azok.

Ha tervet készítek egy bizonyos cél elérésére, azt ma már úgy teszem, hogy jól átgondolom, mi mindenre kell figyelni az adott témakör kapcsán és tulajdonképpen az egészet pontos cselekvésekre bontom le, amikhez határidőt is adok. Így aztán mivel mindennek megvan a maga ideje, nem aprózódok el, világosan látom, mire kell a fókuszt helyeznem és valóban elvégzem az adott tevékenységeket. Ezek a teljesített lépések pedig apró sikerekként napról napra növelik az önbizalmamat és segítenek abban, hogy töretlen lelkesedéssel dolgozzak tovább a céljainkért.

 

Ha szívesen megtanulnád Te is, hogyan tudsz hatékonyan működni a céljaid eléréséért, akkor csatlakozz és dolgozzunk együtt a sikereidért, hogy Te is közelebb kerülhess az álmaid megvalósításához!

Legyen szép napod! 🙂

„A szándék tettek nélkül értelmetlen”
Cimke:                                                                 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


4 + hét =