Az elmúlt néhány hónapban jelentős időt és energiát fordítottam önmagam fejlesztésére és nagyon sok felismerésem volt azzal kapcsolatban, mit csináltam korábban rosszul a mindennapi életemben és a munkám során egyaránt. Viszont szerencsés vagyok, mert a felismeréssel egyidejűleg meg is tanultam olyan technológiákat, amelyekkel a hiányosságaimon változtatni tudok és ezáltal a létezést megkönnyítem saját magam számára.

Lehet, hogy Te is kerültél már korábban olyan szituációba, hogy nagy lelkesedéssel nekifogtál egy egyszerűbb vagy összetettebb feladat elvégzésének, aztán egyszer csak megakadtál, nem találtál megoldást, esetleg kudarcba fulladt a történet, ettől kedvetlen lettél és sosem jutottál el a célodig. Sajnos egy-egy ilyen kudarc néha végérvényesen elveszi a kedvünket egy adott tevékenység elvégzésétől és esetleg soha többé nem próbálkozunk meg vele, még akkor sem, ha nincs számunkra más megoldás.

A jó hír azonban az, hogy ennek nem kell így lennie! Az elmúlt időszak egyik legnagyobb tanulsága az volt számomra, hogy minden a tervezésen múlik. Viszont nem mindegy az sem, hogy miként történik ez a tervezés, ki kell dolgozni a részleteket, mellé kell rakni a tevékenységeket és kitartó munkával el tudjuk érni a céljainkat. Vegyük például azt az esetet, hogy el kell készítenünk egy vasárnapi ebédet. Első ránézésre egyszerűnek tűnhet a dolog, de ha a részleteket megvizsgáljuk, rájövünk, hogy ez is egy összetett feladat. Először is ki kell találnunk, hogy mi legyen a menü. Utána végig kell gondolni, mi mindenre van szükség a választott ételekhez. Aztán ellenőrizni, hogy mi van itthon, mit kell hozzá venni, és ezeket a hozzávalókat ki és mikor veszi meg. Aztán átgondolni, hogy milyen sorrendben készítjük az egyes  fogásokat, mely műveleteket lehet párhuzamosan elvégezni, mi az, amit esetleg előző este elő kell készíteni. Azt is meg kell tervezni, mikor álljunk neki a munkának, hogy a kitűzött időre készen legyünk. Aztán ott van még a terítés, tálalás. Látható tehát, hogy ez a projekt nem kevés szervezést igényel.

Szóval rájöttem arra, hogy nagyon fontos az a munkám során, hogy legyen egy átfogó stratégia, amit a célom elérésére dolgozok ki, legyenek benne különböző taktikai lépések kidolgozva, hogy az egyes részfeladatokat hogyan valósítom meg. Minél több dolgot végzek el a célom elérése érdekében, annál biztosabb a siker, mert ha az egyik lépés nem működik, a többi még eredményre vezethet. Ez a titka annak, ahogy az életemet a saját magam számára könnyebbé teszem, hogy a megtanult lépéseket tervbe rendezem.

Gyere és próbáld ki Magadat Te is, dolgozzunk együtt a sikereidért a DXN-vállalkozásban! 😉

A titok, ahogy az életemet és a munkámat könnyebbé teszem
Cimke:                                             

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


+ nyolc = 16