Ma este volt egy felismerésem. Az egyik kedves családtagnak írtam Viberen, hogy jó napunk lesz holnap, mert egész nap értékesítési tréningen leszünk, erre ő sajnálkozva válaszolt. De én tényleg azt gondolom, hogy jó napunk lesz, mert fantasztikus emberektől tanulhatunk erről a szakmáról, olyanoktól, akik már ott tartanak, ahova mi jutni szeretnénk.
Szóval ennek az eseménynek a kapcsán elgondolkoztam, hogy mit is jelent az értékesítés. Sok ember számára ez egy nem épp szimpatikus szó, de inkább csak a tartalom miatt, amit ehhez társítanak.
Számomra ez azt jelenti, hogy értéket adok egy dolog vagy szolgáltatás mellé, amit az emberek nem ismernek. De mit jelent az a szó, hogy érték? A wikiszotar.hu így határozza meg a szó jelentését:
“Elismert kiválóság; egy dolog vagy személy jósága, hasznossága, fontossága, ami az élet különböző területein magasabb szintű működéshez, hatékonyabb módszerekhez, nagyobb haszonhoz, több alkotáshoz, örömhöz, sikerhez vezet, és amit mások elismerésre, viszonzásra méltónak tartanak; erény.”
Vagyis az értékesítés során számukra addig ismeretlen információkkal látom el őket arról, hogy a mi termékeink vagy a hozzájuk tartozó üzleti lehetőség milyen tulajdonságokkal bírnak, milyen előnyeik vannak és együtt megnézzük, hogy ez az ő életükbe hogyan illeszthető be, nekik mit tudnak nyújtani, mi az amiben többek lehetnek általuk, hogyan vezetik őket sikerre vagy szereznek örömöt. Az üzlet szempontjából pedig a plusz bevétel és a munkánkért járó elismerés is egy fontos dolog.
Tehát véleményem szerint ez egy csodálatos tevékenység és egy nagyon különleges szakma, ami által sokaknak tehetünk jót. Pont ezért van szükség arra, hogy a szakmai ismereteink megfelelőek legyenek, hogy a lehető legnagyobb tudást gyűjtsük be a témában és felelősséggel tudjunk dolgozni minden nap minden percében, és azt tudjuk adni az embereknek, amire szükségük van, ami számukra érték.
Értékesítés?! Jaaaj!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


+ 8 = tizenöt

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>