Mielőtt elkezdtük a vállalkozásunkat, nagyon sokat beszélgettünk Viktorral a jövőnkről és megállapodtunk abban, hogy rengeteg célunk és tervünk van. De hogyan tehet szert ma egy fiatal pár akkora bevételre, ami a céljai megvalósításához szükséges? Lássuk a lehetőségeket!

Adott két átlagos fiatal pályakezdő vagy épp néhány éve már alkalmazásban álló fiatal. Rendelkeznek két nagyjából fix összegű keresettel. (Kicsi ingadozás lehetséges, ha például több műszakos munkarendben pótlékot kap valaki.) Ez a pár vagy valamelyikük szüleinél lakik és oda fizet hozzájárulást, vagy ingáznak a szülők között, vagy albérletben élnek. Mivel átlagemberekről van szó, a saját lakást kizárnám.
Alapvetően 4 lehetőség jut az ember eszébe:

1. Kimennek külföldre dolgozni, amennyiben van nyelvtudásuk. Nálunk ez nem lett volna gond, de szeretünk Magyarországon élni és nem akarunk távol lenni a családunktól.
2. Megtakarítási programba lépnek be. Ezzel az a probléma, hogy ettől még gyarapodni nem lehet, illetve rengeteg idő, mire az ember egy jelentősebb összeget gyűjt. Persze lehet menet közben bizonyos programokban hitelt felvenni, de az igen hosszútávú kötöttség egy pénzintézet felé. Illetve, ha az adott pár keresete épp fedezi a kiadásokat, akkor ez sem megoldás – így volt a mi esetünkben is.
3. Mellékállás. Na de hol és mit? Tipikus részmunkaidős állás például egy nagy áruházban az árufeltöltés. Kérdés azonban, hogy lehet-e mondjuk egy több műszakos munkarend mellett jó beosztást kapni, vagy hogy egyáltalán fizikailag bírja-e a dolgozó. Miután pedig 2015. március közepétől tilos vasárnap nyitva tartani, a nagy áruházak is inkább elbocsátanak és nem felvesznek dolgozókat.
4. Új szakmát tanulni. Ezzel viszont megint az a probléma, hogy fizetni kell érte, nem is keveset. Illetve addig is élni kell valamiből.

Ezekkel a nem épp kecsegtető lehetőségekkel, viszont nagy célokkal a szívünkben teltek a napok, amikor meghívást kaptunk egy kellemes beszélgetésre és egy finom lúgosító gyógykávéra. Ahogy későbbi mentorunk erről a páratlan üzleti lehetőségről beszélt, világossá vált számunkra, hogy ez lesz a megoldás. Ez a tökéletes üzlet! Kicsi anyagi befektetéssel kaptunk egy kulcsrakész, működő vállalkozást és hozzá eszközöket és segítséget.
Az igaz, hogy ez is egy új szakma, de ezt akár 40 évesen is könnyen megtanulhatja az ember. A cég több száz órányi ingyenes oktatási anyaghoz biztosít hozzáférést online, így bárki kényelmesen az otthonából a saját tempójában képezheti magát.

Ilyen feltételek mellett nekünk csak egy egyszerű döntést kellett meghozni: változtatunk a kávénkon és ezzel együtt megváltozik az életünk. Azóta sokat tanultunk, de még nagy fejlődés előtt állunk. Abban pedig 100%-ig biztosak vagyunk, hogy lépésről lépésre elérjük majd a céljainkat és ez ugyanígy érvényes a csapattársainkra is! Gyere és tarts velünk Te is!

Hogyan valósítja meg a céljait egy törekvő fiatal pár?
Cimke:                                                                         

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


egy + = 7

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>