Sokszor sokan beszéltek már arról különféle általam hallott előadásokban, hogy az embernek van egy saját maga által kialakított úgynevezett komfortzónája, aminek a határain belül mozogva, komfortosan, kényelmesen éli életét és végzi tevékenységeit. A legtöbben pedig arra is buzdítottak, hogy érdemes arra törekedni, hogy ezeket a saját magunk által felállított korlátokat kisebb-nagyobb mértékben átlépjük. De vajon mi értelme van ennek a változtatásnak? Miért jó az nekem, ha új dolgokat próbálok ki vagy a félelmeim legyőzésére törekszem? Erre próbálok Neked választ adni az én múlt vasárnapi tapasztalatom elmesélése által.

Szóval vasárnap itt Fejér megyében elég ronda idő volt, folyamatosan esett az eső, fújt a szél, az utakon állt a víz. A múlt hét folyamán lebeszéltem egy programot vasárnap délelőttre egy vidéki kisvárosba, ami azért is fontos volt, mert egy megrendelt terméket kellett kiszállítanom. Viktor előző nap, tudván, hogy mennyire rossz idő lesz, arra kért, hogy menjek el egyedül, mert a kislányunk ott nem tudna szabadon mozogni és itthon jobban el tudnak játszani. Természetesen egyetértettem vele, ugyanakkor tartottam attól, hogy ilyen szakadó esőben autózzak, ráadásul egy olyan útszakaszon, ahol rendszeresen sok baleset történik. De nem volt választásom, mert számomra nagyon fontos az üzlet és ez az új vásárló, így hát mennem kellett.

Végül természetesen jó érzésekkel töltött el, hogy teljesítettem ezt a feladatot és sikerült ezen a téren átlépni a komfortzónám határait. De mit is nyertem?

1. Sikerült növelni az autóvezetési rutinomat azáltal, hogy rossz időjárási körülmények között, egy nem mindennapos útvonalon egyedül közlekedtem.

2. Ez az élmény is hozzájárult ahhoz, hogy jobban bízzak magamban, hogy bármit képes vagyok megvalósítani, amit célul tűzök magam elé.

3. Sikerült növelnem a magabiztosságomat és ez jó hatással van az üzleti fejlődésemre is, mert ez a két dolog nem választható külön egymástól: ahhoz, hogy egy nagy üzletet tudjak felépíteni, fejlesztenem kell a személyiségemet is különféle módszerekkel, például az ilyen cselekedetek által.

4. Tartottam a szavamat a megbeszélt találkozó kapcsán, tehát növeltem a hitelességemet és az ismerősöm belém vetett bizalmát, hogy lehet rám számítani.

5. Jó érzés volt biztonságban tudni a családomat otthon, a meleg otthonunkban.

6. Volt arra lehetőségem, hogy hanganyagot hallgassak vezetés közben gyerekzene helyett, így ezt az időt is tanulással töltöttem, saját magam fejlesztésére használtam.

7. Büszke vagyok magamra, hogy nem léptem vissza az akadályok elől és hogy vállaltam ezt az utat, hogy nem bújtam el Viktor háta mögé és nem kényszerítettem a családomat kényelmetlenségbe az aggodalmaim miatt.

8. Egy nagyon értékes emberrel tölthettem az időt, akitől idős kora miatt sok hasznos dolgot tanulhattam az élet különféle dolgairól és megerősítést kaptam abban a kérdésben, hogy idős korban is nagyon sok plusz erőt és energiát adnak a jó minőségű étrend kiegészítők, és segítenek távol tartani a betegségeket, illetve aktív életet élni.

Az utóbbi néhány év tapasztalata azt mutatja számomra, hogy rendszeresen kerülünk olyan szituációba, ahol döntenünk kell, hogy kilépünk a komfortzónánkon kívülre vagy engedjük, hogy megállítsanak minket a félelmeink. Azt mondhatom, hogy igenis megéri a kockázatot, hogy valami mást tegyünk, mint a megszokott, hiszen csodálatos élményekkel, érzésekkel leszünk gazdagabbak, miközben mi magunk is jobb és értékesebb emberekké válunk.

Tégy egy próbát Te is és mozdulj ki a kényelmi zónádból, tégy valamit másképp mint eddig! Ha szívesen próbálod ki Magadat új szituációkban, ne habozz, gyere és légy tagja a csapatunknak, hogy együtt dolgozhassunk a sikereidért! 😉

 

Ha már döntöttél, és szeretnél velem pénzt keresni, vagy kipróbálni a termékeket az alábbi elérhetőségeken találsz meg:
Deákné Nagy Nikolett – DXN Vezető
Telefon: 06 70 436 0190
Skype: nagy.nikolett24
Komfortzóna? Határok? Lépd át őket!
Cimke:                                                                                             

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


5 + egy =