A mai napig úgy gondolom, hogy az egyik legnagyobb adománya az MLM szakmának a számomra egy teljesen másfajta gondolkodás, amelyet az élet minden területén alkalmazni tudok. Az egyik legelső rendezvényen, amin részt vettem, szóba került egy elmélet, hogyan is kell kezelni az életünkben adódó problémákat. Egyszerűen az első ‘sokk’ után minél gyorsabban felocsúdni és onnantól kezdve a megoldások keresésére fókuszálni.

Persze eleinte azt gondoltam, hogy ez nehéz. De ahogy telt az idő, folyamatosan ezt az elvet alkalmazva, sok-sok gyakorlással, ez a módszer a mindennapjaim részévé vált. És rengeteget segít.

 

És persze nem kell itt nagy dolgokra gondolni. Nem a világot megváltó ötletek kellenek egy sikeres problémamegoldó életvezetéshez. Egyszerűen csak a következő dolgokra kell figyelni:

Egyrészt lehetőleg nyugodtnak maradni, hogy objektíven tudjuk szemlélni a helyzetet.

Aztán megállapítani, mi a cél, aminek elérésére törekszünk.

Megvizsgálni, mi kell ahhoz, hogy ezt elérjük és mik az esetleges akadályok.

Utána az a kérdés, mit kell tenni, hogy ezeket az akadályokat elhárítsuk és elérjük a célunkat.

Ezután pedig jöhet egy előrelátó tervezés, milyen lépéseket és milyen sorrendben hajtsunk végre, hogy minden klappoljon.

Végül pedig cselekedni! 🙂

 

Mondok egy egyszerű hétköznapi példát, ami a minap történt velem és ügyesen megoldottam a helyzetet.

Reggel kiderült, hogy a nagyobbik lányomat gyerekorvoshoz kell vinni. Be is jelentkeztem, elkészültünk és indultunk a buszra. Ekkor jöttem rá, hogy mivel mindig mindenhol bankkártyával fizetek, nincs nálam készpénz így nem tudok buszjegyet venni. És ha még pénzt is veszek fel, nem érjük el a buszt, a következő pedig már későn lenne.

Gyorsan mérlegeltem, mik a lehetőségeim és terveztem, majd cselekedtem.

Tudtam, hogy kell pénzt felvenni a közeli automatából, így most oda kell mennem. De előtte taxit kell hívnom, hogy legyen ideje megérkezni. Így gyorsan telefonáltam, majd indulás a lányokkal pénzért és vissza. Itthon a babakocsit utazásra előkészítettem és a taxiba már csak be kellett szállni és mindenkit biztonságba helyezni.

Így aztán szépen időben odaértünk, az úton pedig kellemesen elbeszélgettem a minket szállító fiatalemberrel.

Az ajándék pedig az volt, hogy az autó, ami jött értünk, az álom családi autónk Viktorral. Jó kis jutalom volt ebben utazni.

 

És hogy jön ez mégis ide? Úgy, hogy az üzletépítési tevékenység során is mindig akadnak nehézségek és problémák. Lekésünk egy buszt, nem működik az internet, nincs nálunk olyan ízű kávé, amit ajándékozni szeretnénk, stb. De ha ezekre megoldandó helyzetekként tekintünk és megfelelően kezelni tudjuk őket, akkor ezeket apró sikerekként könyvelhetjük el és élhetjük meg, amik segítenek folyamatosan fenntartani a kedvünket és a lelkesedésünket.

 

Gyere és légy Te is egy új gondolkodásmód és életminőség részese! Szeretettel látunk a csapatunkban! 🙂

 

Probléma? Megoldod vagy a fejedre nő? 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


hat + = 11