Néhány héttel ezelőtt meghallgattam egy nagyszerű webkonfernciát, amit a mentorom tartott. Igazából nem próbált senkit kioktatni, vagy megmondani a tutit. Ennél sokkal őszintébb és működőképesebb módot választott arra, hogy elgondolkodjunk és meg tudjuk találni a hiányosságainkat vagy az elakadásainkat.

De mégis hogyan tette mindezt? Összeállított egy 40 + 1 kérdésből álló tesztsort. Ezek mindegyikét úgy írta fel nekünk, hogy közben abba is belegondolt, ő maga hol tart ezeken a területeken és hogy mik azok a fontos kérdések, amiknek a megválaszolása előrevisz majd minket a további munkánk során.

Ahogy haladtunk végig a kérdéseken, kirajzolódott a körvonala az üzlethez kapcsolódó napi tevékenységünknek. Az állandó kifelé és befelé történő kommunikáció fontossága, a tervezés és felkészülés nélkülözhetetlen mivolta. Ezenkívül az önmagunkkal való rendszeres számvetés vagy a munkánk felülvizsgálata is említésre került.

Számomra is nagyon elgondolkodtató volt ez a fél órás közös gondolkodás. Mert mi az ami igazán fontos, és amiből mindannyiunknak ugyanannyi jut minden egyes nap?
AZ IDŐ.
Ezért aztán nem mindegy, hogy a rendelkezésre álló időkeretet, amit a DXN üzletünk építésére és gondozására fordítani tudunk, azt mennyire jól tudjuk kihasználni.

És itt volt az a pont, amikor végre én is beismertem, hogy a TERVEZÉS és a FELKÉSZÜLÉS az eddiginél sokkal nagyobb szerepet kell, hogy kapjon a munkám során. Pontosan be kell osztani az időmet és az erőforrásaimat, ha haladni kívánok. És tovább kell keresnem annak a módját, hogyan tudok még több embert megszólítani a lehető legnagyobb természetességgel és őszinteséggel, hogy aztán nyitott szívvel forduljanak a termékek felé.

Mindezek mellett pedig elengedhetetlenül fontos az önellenőrzés. Ez a téma talán az mind közül, amely mindannyiunk számára a legkényelmetlenebb. Viszont azóta még egy nagyszerű online találkozó alkalmával tudatosította bennünk az egyik vezető-társunk, hogy ez az, ami igazán eredményessé tudja tenni a munkánkat. Hiszen ha megvizsgáljuk, mit tettünk meg és annak milyen eredménye lett, abból nagyon sok következtetést lehet levonni. Egyrészt még ha ez kissé fájdalmas is tud lenni, 100%-os pontossággal látható, hogy az általunk munkavégzés címszó alatt teljesített tevékenység hozott-e bármi mérhető eredményt.
Hogy mire is gondolok? Például ha Te bármilyen terméket vagy szolgáltatást szeretnél továbbajánlani és beszélgettél személyesen, telefonon vagy internetes rendszerek segítségével kedves emberekkel, azért, hogy megismerd a helyzetüket, a nehézségeiket, a vágyaikat, akkor tudtad-e nekik sikerrel ajánlani a megoldásaidat?
Aki már érdeklődik a lehetőséged iránt, őt kísérted-e tovább az úton és lett-e a beszélgetéseiteknek bármi konkrét eredménye?

Bizony, ezek mind olyan megállapítások, amelyek jól mutatják, hogy az adott tevékenységen kell-e változtatni, esetleg néhány módszert lecserélni, vagy valahogy másképp elvégezni ugyanazt a munkát.
Vagyis itt kapcsolódik be a dologba a VÁLTOZTATÁS ÉS MEGÚJULÁS témaköre.
Ki kell fejleszteni magunkban a képességet arra, hogy őszintén belássuk, ha valami nem működik és a lehető legnagyobb természetességgel vezessünk be a mentorainkkal való egyeztetés után új módszereket, tevékenységeket. Vagy hogy megtanuljuk másképp rangsorolni a teendőinket, és valósan felmérni az erőforrásainkat és a megoldandó feladatokhoz szükséges idő hosszúságát.

Ahogy a szervezetünk és immunrendszerünk mindennapi támogatásával felkészülünk egy-egy betegség leküzdésére vagy a nehezebb időkben történő helytállásra, úgy fontos a mindennapi munkánk során is szervezettnek és felkészültnek lenni. Így aztán nem csak a betegségek és kibillenések megjelenését előzhetjük meg, vagy leszünk képesek gyorsan korrigálni, hanem a mindennapi munkában is tudunk változtatni a megszabott keretek között.

Ahogy a természetnek a MEGÚJULÁS a szerves része, úgy kell nekünk is a képességet erre kifejleszteni.
A jó hír az, hogy nálunk ehhez minden eszköz rendelkezésre áll, amiket szívesen osztunk meg a velünk együtt előre haladókkal.
Légy a része Te is összetartó közösségünknek és építsünk közösen családjainknak egy jobb jövőt! Keress minket az ITT található elérhetőségek valamelyikén! 💐 💕 🍀

Megelőzés, tervezés, felkészülés és az állandó megújulás
Cimke: