Az elmúlt hétvége ismét az önképzés és -fejlesztés szellemében telt el. Most azonban gyakorlatiasabb része zajlott a tanulásnak, ugyanis mentoraink a saját készítésű videók világába kalauzoltak el minket. Közben pedig jutott idő a feltöltődésre és a szórakozásra is.

Badacsonyőrs, szikrázó napsütés, tettrekész hálózatépítők – ezek a legtökéletesebb összetevők szuper videók elkészítéséhez kedves mentorunk szerint. Mindez pedig valóban megállja a helyét, nagyon jó fényviszonyokat biztosított nekünk ez a helyszín. Azért pedig különösen szerencsések voltunk, hogy pont egy olyan panzióban laktunk, amelynek emeleti teraszáról gyönyörű kilátás nyílt a Balatonra. Mivel a mi csapatunkon kívül nem volt más vendég a szálláson, ezért kedvünkre barangolhattunk az egész épület körül, a tökéletes felvételi helyszínt keresve.

Miközben a videók előkészítésén dolgoztunk, újra bebizonyosodott számomra, hogy mennyire jó csapatban dolgozni. Végig azt tapasztaltam, hogy sokat tud segíteni, ha valaki egy más nézőpontot tud adni a gondolataimhoz, vagy segít azokat egy mindenki számára elfogadható formába önteni. Jó volt érezni a közösség erejét és közelről figyelni mások fejlődését.

Ugyanakkor azt is megtapasztaltam, hogy milyen félelemkeltő hatással tud lenni egy egyszerű kamera még sokat tapasztalt előadók számára is. Nekem pedig különösen nagy lépést kellett tennem a komfortzónám határain kívülre, amikor a kamera elé álltam. Az eleinte feltörő lányos zavaromat azonban sikerült leküzdenem viszonylag gyorsan, méghozzá egy egyszerű módszerrel: a 4. próbálkozás előtt eldöntöttem, hogy ez most pedig sikerülni fog és így is történt. Azt kell, hogy mondjam, hogy megérte. Az elkészült videót pedig néhány napon belül feltöltöm ide is.

Sokszor hallottam már korábban is sikeres vezetőinktől, hogy a videók korszaka kezdődött el. A  mai felgyorsult világban az emberek sokszor inkább megnéznek egy 1 perces videót, minthogy olvassanak. Nekünk pedig, ha sikeresen szeretnénk online tevékenykedni, fel kell venni a ritmust és bizony ki kell használni a mozgókép adta lehetőségeket.

 

„Együtt az úton” program, 2. állomás
Cimke:                                                     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


+ nyolc = 15